Aspiranttroppen spenner musklene

Da var vi ved månedsskiftet november/desember, og det begynner å bli julestemning i den sivile verden. I aspiranttroppen har vi et litt ambivalent forhold til advent ettersom tiden blir knappere, utfordringene tøffere og lueløpet stadig kommer nærmere. Lueløpet er et prosjekt x som har et ry på seg for å være en kraftanstrengelse uten like. Hvor mange timer, hva vi skal gjøre eller hvordan vi skal gjøre det, er ukjent før vi begynner. Strevet man skal gå gjennom under lueløpet skal stå til den belønningen at man får gardelua og at man kan kalle seg gardist. Ryktene svirrer og spekulasjonene om når lueløpet faller strekker seg fra morgendagen til om flere uker. Det kommer nok som en overraskelse uansett, og det er en utfordring vi skal ta med strak arm.

Samtidig som nivået og forventningene trappes opp, føles heldigvis rutinene og den daglige driften mer kjent, og det gjør det mulig å stadig utvikle seg og komme nærmere drømmen om drilltroppen 2013. Etter en lang oktober og tidlige dager i november, har dagene gått fortere i det siste, og leiren føles mer og mer som et hjem for de fleste i troppen. Det er viden kjent at det er i trygge omgivelser man får en læringsplattform som kan hjelpe oss videre i prosessen.

Å holde korrekt grunnstilling i forskjellige våpengrep er krevende. Hvert hångrep har ulike sjekkpunkt, der fokus på detaljer er viktig.
Å holde korrekt grunnstilling i forskjellige våpengrep er krevende. Hvert hångrep har ulike sjekkpunkt, der fokus på detaljer er viktig.

Det er ikke noe barneskirenn å være med i aspiranttroppen. Det daglige kjøret går hardt utover aspirantene, noen mer enn andre. Flere og flere blir sendt til sykestua med ”vondter” og skavanker både her og der.  Geværkolber som flyr gjennom lufta, harde SLO-økter, og ømme muskler bidrar til at aspiranttroppen etter hvert er blitt godt kjent med sykesøstrene her på Huseby. Men, ikke tvil på oss, de fysiske skadene er bare av den midlertidige sorten, og er bare et foreløpig hinder; motet er fortsatt på topp! Et godt tips til dere som allerede nå vet at dere vil søke dere inn i drilltroppen 2014, er å være godt fysisk rustet og være godt bevegelig i leddene før innrykk. Har man trent mye skadeforebyggende på forhånd kan nettopp dét være avgjørende for å holde seg frisk når hardkjøret begynner.

Marsjering krever konsentrasjon der det gjelder å ha fokus på innretting, håndgrep og grunnstilling.
Marsjering krever konsentrasjon der det gjelder å ha fokus på innretting, håndgrep og grunnstilling.

Hvis man derimot ikke er så fysisk rustet før innrykk, har vi erfart at rekruttperioden er en glimrende mulighet for å miste noen kilo fett eller å bygge noen kilo muskler. Fysisk trening, medregnet SLO, er en stor del av den daglige tjenesten. Flere begynner å merke at de er sterkere og mer i stand til å utføre krevende våpenhåndgrep enn før. Det er nå vi legger grunnlaget for året som kommer. Det er i denne perioden vi utvikler kroppen og lader opp til å utføre oppdrag verden over. For å gå en drill må man utvilsomt være fysisk sterk og utholden for å prestere på det høyeste nivået.

Innlæring av nye håndgrep er både spennende og utfordrende. Håndgrepet høyre aksel inneholder rotasjon, der det er nødvendig å bruke madrass til håndgrepet er skikkelig innøvd.
Innlæring av nye håndgrep er både spennende og utfordrende. Håndgrepet høyre aksel inneholder rotasjon, der det er nødvendig å bruke madrass til håndgrepet er skikkelig innøvd.

Allerede har vi lært noen ordentlig avanserte og utfordrende våpenhåndgrep. Rotasjoner og kast står så tidlig som i slutten av november på programmet, og vi har virkelig hatt en bratt læringskurve de siste ukene. Mestringsfølelsen man oppnår ved å jobbe hardt med et vanskelig håndgrep, driver en videre til å gjøre det enda litt bedre og enda litt kjappere neste gang man utfører det. Summen av alt arbeidet vi legger ned nå, i disse harde månedene, resulterer forhåpentligvis i en drilltropp av ypperste klasse.

 

Vi lover å jobbe knallhardt frem mot julepermisjon, og det kommer garantert et nytt innlegg etter lueløpet!

Vi gleder oss!

 

Adventshilsen fra aspirantene Mullis, Strømberg og Tonheim.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s