Drilltroppen blir til

De første oktoberdagene i 2012 ble Terningmoen leir fylt med forventningsfulle, unge sjeler. For 135 av disse skulle ferden videre til Huseby leir, Oslo. Musikktroppen var allerede utformet, mens den kommende drilltroppen hadde flere utfordringer og prøvelser igjen før troppen blir satt. Drillaspirantene måtte først gjennom et intervju og deretter noen fysiske tester og briefer for å få prøve seg i Huseby leir.

På Terningmoen fikk vi stiftet bekjentskap med utstyr, uniform og militære normer. Innrykksreaksjonene var like mange som personer i troppen, kanskje enda flere. Da vi forlot Terningmoen halvannen uke etter innrykk var vi alle brått likt kledd, snauklipte og spente for hva som skulle møte oss. Alle hadde sett filmer og hørt sagnomsuste rykter om tidligere drilltropper, men ingen hadde nok helt klart for seg nøyaktig hva vi kunne vente oss. Hva forventer befalet? Hvor mye trening skal faktisk til? Hva gjør man på en vanlig dag? Vel, mye. Ved morgenrevelje kl. 6 er vi våkne, og deretter fortsetter morgenen med strekking av seng, romvask, inspeksjon av skap og rom, og oppstilling. De timene man sivilt brukte på å sove, ble plutselig fulle av aktivitet. Hverdagen ble for mange snudd på hodet, og det tok litt tid å bli vant til rutinene.

For en drillaspirant går mesteparten av dagene og ukene med til sluttet orden, et begrep vi etter hvert har blitt godt kjent med, som forkortes som SLO. Det er i timene vi har SLO vi øver, driller og repeterer for å bli verdens beste innenfor det vi driver med. Altså SLO. Det er på SLO-banen vi svetter tårer og gråter svette. De færreste av oss hadde nok forestilt seg alt som ligger bak en god drill. Detaljfokus, presisjon og snert er tre ord vi nå har implementert, ikke bare i hverdagen, men også i drømmene våre. Det er ingen hemmelighet at vi hver dag fort bruker 5-7 timer på våpenhåndgrep, marsjering og vendinger. Mestringsfølelsen en får når hele troppen skaper ett stort og kirurgisk presist smell med samtlige geværkolber, gjør alt det harde slitet verdt det, heldigvis.

Nå gjenstår det bare å se hvem av oss som skal forme den endelige drilltroppen 2013. Vi forventer at tiden frem mot jul blir krevende, utfordrende og hard, men at de gjenstående har det som trengs for å bli verdensmestere. Se opp for drilltropp 2013!

 

Aspirantene Ingebretsen, Mullis og Strømberg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s