Femte innlegg, Edinburgh – Slitasje på instrumenter

Skrevet av Gardist Lunde, trombonist i musikktroppen.

Det er vel ingen hemmelighet at SLO (sluttet orden: marsjering osv) sliter på instrumentene våre. Snert i vendinger, raske hornopptak og utendørsbruk i all slags vær og vind er forhold som instrumenter blir utsatt for daglig i musikktroppen. Spesielt husker jeg den dagen vi gikk drill på Slottsplassen med Kongeparet til stedet, og det blåste sand overalt. Etter endt drill var det derfor helt nødvendig med vask av slider, rør og ventiler for at instrumentene ikke skulle bli ødelagt.

Vi har regelmessige pussgrupper på instrument, altså vedlikehold, vask og puss, for å sjekke at instrumentene holder god standard og for å forhindre forfall. Vi er jo helt avhengige av at de fungerer optimalt for at vi også skal kunne prestere bra på drillbanen eller på scenen!

Men, det er heller ikke til unngå at instrumentene våre får hard medfart når de fraktes overalt og brukes så mye. Det har allerede gått noen loddinger på et par instrumenter de to ukene vi har vært i Edinburgh. Heldigvis blir det tatt raskt hånd om, for eksempel da sliden på en basstrombone fikk et litt ublidt møte med bakken i forrige uke. Ellers hender det med jevne mellomrom at en trommestikke knekker.

I løpet av konsertsesongen tidligere i år er det mange som har valgt å benytte private instrumenter, men da selvfølgelig på egen risiko.

Når vi nå returnerer tilbake til Huseby leir om to uker er det tid for å levere tilbake instrumentene våre, forhåpentligvis i like god (eller bedre) stand som de var torsdag den 6. oktober 2011, da vi fikk dem utlevert for første gang.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s