Det å være kompanistab i Edinburgh

Hei, her kommer en liten oppdatering fra kompanistaben, der vi forteller litt om hvordan det er å være stab i Edinburgh.

Foto: Olav Andrè Melan

Vi er tre mann som utgjør kompanistaben, en Kompani Assistent, en Materiell Assistent og en Administrasjons Assistent.

Mye av arbeidet våres på slike turer ligger i forberedelsene til turen. Vi må ha kontroll på alt av materiell som skal være med, vekten på alt materiell og hvor mye plass dette tar. Vi må også ha kontroll på personellet, og at alle i kompaniet har de papirene de trenger for å komme inn i Scotland. Uken før avreise var hektisk, men vi er nå godt etablert og alt ser ut til å ha gått bra.

Tjenesten våres i Edinburgh er meget varierende, det kan være alt fra å kjøre VIP til og fra hotell/flyplass, til å plastre en stakkars drillgardist da høyre aksel ikke gikk helt som det skulle. Vi har ikke like mye holdepunkter i løpet av dagen som resten av kompaniet, men vi er alltid tilgjengelig for befalet, når de skulle trenge våres assistanse. Det er mye ”sånn på sparket” oppgaver som vi må løse på stedet. Det er mange forestillinger vi skal igjennom, og det sliter både på uniform og instrument. Garandene til Drilltroppen får også gjennomgå, men de har da en egen Børsemaker som tar seg av den jobben, sammen med sin trofaste Børsemaker Assistent.

Under SLO øvelsene er staben på plass med sanitetskrin og reservedeler i tilfelle en bajonett skulle komme flyvende eller en epålett har falt av. Under selve forestillingene får staben som regel se på fra siden, så lenge vi ikke trengs til andre oppgaver.

3stk Volvo XC90

Mye av tiden til Administrasjons Assistenten går til kjøring, men når staben har en egen Volvo XC90 til disposisjon er ikke dette noe sak. Materiell Assistenten er som regel opptatt med henvendelser fra musikk, det går i alt fra noteklyper til instrumentreparasjoner. Kompani Assistenten assisterer befalet i mer administrative oppgaver, som for eksempel hjelpe til å drifte bloggen, sende ut invitasjoner til Norsk Aften og opprette diverse Excel lister. Det kan fort bli mye data.

Når vi kommer hjem om to uker er vi fult i gang med dimisjonsuken, dette kan bli veldig hektisk da vi bare har en uke på oss. Hele kompaniet skal mønstres, og over 100 tjenesteuttalelser skal skrives. Men det kommer nok til å gå kjempebra.

 

Med vennlig hilsen

Kompani Assistent Mælum, Administrasjons Assistent Angler og Materiell Assistent Ludvigsen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s