Første innlegg, Edinburgh

Skrevet av Gardist Pål Martin Hansen, trompetist i musikktroppen.

Foto: Olav Andrè Melan
Ombordlasting i en av Forsvarets Hercules fly. Foto: Olav Andrè Melan
Foto: Olav Andrè Melan

Endelig har vi funnet veien over vannet, og kommet oss inn i våre lune laguner på Pollock House, i Skottland. Dagene våres til nå her i Skottland, har bestått av mye fri, og sosialisering med de to troppene.
Dagene har vert preget med mye gåing i Edinburgh sine gater på leting etter noe fint å se på, godt å spise, eller noe å kjøpe. Mange av gardistene i Kp.3 har også blitt bitt av kilt-basillen, allerede de første dagene av oppdraget. Noen har til og med lett nesten hele byen rundt etter bare et par skolisser, for å få antrekket perfekt. Heldigvis har noen av gardistene her allerede noen Skotte-faktorer, som rødt hår, og en kraftig benbygging, som seg en ekte Skotte seg hør og bør. På Søndag var alles møte med «Arthur’s Seat». Ett lite fjellplatå med en fantastisk utsikt utover hele Edinburgh, snaue 20 min unna! Siden dette fantastiske fjellet var så kort unna, lagde Lt.Filberg en liten konkurranse. Den som har vert oppe der flest ganger i løpet av oppholdet i Edinburgh, blir kronet til selveste «The Prinse of Arthur’s Seat».

Her er universitet hvor vi bor, i bakgrunnen kan man skimte toppen av Arthur’s Seat. Foto: Olav Andrè Melan
Fra toppen av Arthur’s Seat

Batman var også en veldig attraktiv attraksjon for mange. Hvor det for flere nesten endte med litt for mye av det gode.
På Mandag fikk vi endelig oppleve en bitteliten smakebit av det vi kom hit for å gjøre. På starten av dagen hadde vi en særdeles koselig kor-økt sammen med begge troppene, og deretter hadde vi en SLO-økt foran Edinburgh Castle. Noe som var et adrenalinkikk for de fleste. Gardist Fjeld som har slitt med ett brudd i foten beskrev det sånn etter vi var ferdige ved slottet; «Jeg har så mye adrenalin nå, at jeg ikke kjenner noe i beina lenger!».

Det har endelig gådd opp for mange at vi endelig er på årets store høydepunkt. The Royal Edniburgh Military Tattoo. Det er nå vi skal sette spikeren i kista at vi er en av de ledende avdelingene på nettop vårt felt. Følg med her videre for å få høre mere om vår tilværelse her i Edinburgh!

P.S. 18.August ca kl. 18.30 sendes NMT på Nrk!

En kommentar om “Første innlegg, Edinburgh

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s