Helgelandsturné dag 3 og 4

Tekst: Gardist Maren Grinden, klarinettist i hovedkorpset

Med gårsdagens velkomst i Brønnøysund friskt i minne våknet kompaniet til revelje komponert av et salig rabalder med kopper, kar og grytelokk. For å kjenne på turistfølelsen og ikke bare være turistattraksjoner, lastet vi opp bussen og satte kursen mot Torghatten. Med den friske vinden i nakken og godt humør ankom 3. gardekompani fjellet med «hull i». Det ble selvfølgelig tid til fotografering (lagsbilder) og vi benyttet anledningen til å teste ut akustikken med et vers av «Gud signe vårt dyre fedreland». For en klang!

Da gjengen omsider fikk klatret seg ned igjen ble det klargjøring til oppmarsj i Brønnøysunds gater etterfulgt av drilloppvisning. Alle som hadde fått fri, refleksvestkledde barnehagebarn, gamle, unge, de som kunne krype og de som kunne gå hadde kommet seg ut for å se. Det ble et langt tog av Brønnøysundværinger med 3. gardekompani i front. Drilloppvisningen fant sted på en kunsgressbane, og om det var tilfeldig – det veit vi ikke, men samtlige kjente nok litt ekstra stolthet i brystet da to jagerfly av typen F-16 flerret himmelen over oss.

Vi hadde lagt enda en etappe av turen bak oss og neste punkt på planen var avreise til Drevjamoen leir ved Mosjøen. En lang kjøretur senere hadde vi ankommet, etablert oss og skiftet til paradeuniform igjen. Dagens andre Ola-drilloppvisning avsluttet dagen.

Strålende solskinn møtte oss på onsdagsmorgenen og en ny by skulle besøkes. I Mosjøen hadde folk kommet seg opp for å få med seg besøket fra Oslo. Musikktroppen holdt først konsert på en paviljong på torget før oppmarsj gjennom byen. Konserten hadde også en egen avdeling med storbandet, noe som falt i smak. God musikk strømmet mellom snødekte fjell og små refleksvestkledde hoppet og danset med. Noen var så heldige at de fikk svinge seg med en gardist. Det ble et tog gjennom byen her også før drilloppvisning med oppvarming fra et lokalt trommekorps bestående av kun kvinnelige trommiser. Så da sto vi der, sang nasjonalsalmen med et snøkledd fjell i bakgrunnen og ingenting kunne bli så norsk som det var nå.

Vi returnerte til Drevjamoen og lastet opp igjen, klare for siste etappe på årets Norgesturné. Nå skulle vi til Bodø. Fem timer senere, etter passering av både Polarsirkelen og Saltfjellet hadde 3. gardekompani ankommet Bodin leir i Bodø.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s