Barnas dag i Gardeleiren

Tradisjon tro arrangerte vi i 3. gardekompani en dag dedikert til barna i de nærliggende barnehagene og området rundt huseby leir. Denne dagen består i hovedsak av at leiren åpnes for publikum og 3. gardekompani står for underholdningen. På årets program sto både en oppmarsj fra Hovseter til Huseby, en full drilloppvisning av årets oladrill, samt et morroprogram i regi av musikktroppen.

For oss i drilltroppen bestod dagen i hovedsak å klargjøre til drilloppvisningen da både oppmarsjen og morroprogrammet var arrangert av musikktroppen. Dagen begynte med en full gjennomgang av oladrillen på x-plass før vi i drill gikk for å skifte til parade og klargjøre til drillen. For musikk og signal sin del bestod de 15 minuttene dem hadde på å klargjøre i å få på seg parade, varme opp og nærmest springmarsje bort til leirvakta klar til oppmarsj.

Rundt klokken 10:00 stod hele kompaniet klar til innmarsj nede på nullplan imens dagens konferansier, gardist Johansen fra Musikktroppen introduserte oss for alle barna som hadde møtt opp. Jeg tror de fleste i kompaniet kan si seg enig i at leiren har aldri vært så full med barn siden vårt innrykk i oktober. Likevel så vi på denne drillen som et viktig oppdrag som vi skulle levere like bra og minst like mye punch i bakken som 3. gardekompani har gjort seg kjent for.

Plutselig ropes det fremmaaaaaaaad lengre fremme i musikk, og vi ser stokken går – MARSJ! Ute på x-plass blir vi møtt med spente blikk og mange pekende fingre mot de store geværene drilltroppen marsjerer med. Det å få lov til å gå drill på hjemmebane er noe vi i kompaniet synes er veldig morsomt og ganske spesielt. X-plass og nullplan har vært i likhet med plasthall vårt andre hjem under førstegangstjenesten. Så å få lov til å gå her foran så mange mennesker er virkelig staselig.

Rett etter drillen klargjorde musikk og signal til morroprogrammet som skulle arrangeres ved x-hall. Ungene ble geleidet bort og møtt av musikkgardister ikledd fargerike og kreative kostymer. Morroprogrammet bestod av flere eventyr satt sammen til et stort et. Basert på ansiktsutrykket og latteren til barna ble eventyret tatt imot med stor glede.

Utdeling av sjokolade på barnas dag..
Utdeling av sjokolade på barnas dag..

Avslutningsvis ble det også delt ut litt smått og godt for barna før de tok farvel med Askeladden og harepusen. Vi i 3. gardekompani vil med dette takke alle som deltok på arrangementet og ønske dere velkommen igjen neste år!

Skrevet av Visekorporal Kim Fredrik Gresseth, Drilltropp

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s