Kp3s årlige sykehusrunde

Som den gjengse nordmann vet, er jo 17. mai er merkedag i norske kalendere. Den litt mindre kjente lillebroren, derimot, er det nok ikke like mange som har et like sterkt forhold til – nemlig barnas dag, den 16. mai. På barnas dag er det naturligvis nettopp barna som står i sentrum, og dagen markeres gjerne med barnetog hos barnehager rundt om i landet. For gardens del er det da bare naturlig å være med på et par tog, for barna i og rundt de lokale sykehusene i Oslo.

Vi startet dagen friskt med oppmarsj ved Ullevål sykehus, med den lokale barnehagen på slep. En liten runde og noen stopp senere (fremdriften er noe lavere hos fireåringer enn gardister) var vi tilbake ved utgangspunktet for fremvisning av barneprogram! «Hva i alle dager er et barneprogram?» tenker du kanskje nå. «Er det en drilloppvisning til barnemusikk, mon tro?» Åneida. Hans Majestet Kongens Gardes barneprogram anno 2012 er et kvarter langt skuespill med kostymer, slapstick-humor og lydeffekter – full pakke. Barna var et storartet publikum, og det var egentlig helt greit med litt utdelt sjokolade på slutten.

Under opplasting direkte etterpå, hadde ihvertfall jeg en liten aha-opplevelse: det er ikke så lett å få oversikt over rommet ditt når du står halvnaken med et sceneteppe i den ene hånda og en rosa kanindrakt i den andre. Logistikken ved Ullevål tok litt tid, for å si det sånn. Erfaringer fører til lærdom, og de to neste sykehusbesøkene, nærmere bestemt Radiumhospitalet og Rikshospitalet, gikk mye greiere. Barna lo, man holdtet og marsjerte som man skulle, og vannbøtta som skulle over ulven ble fullere og fullere for hver gang…

Det er litt rom for ettertanke her: vi lever i verdens rikeste land, og med et sjeldent lite militært fokus under markeringen av vår nasjonaldag. Men også i Norge kan barn bli syke. Alvorlig syke. Da varmer det ekstra godt å kunne stille opp og hedre også disse med litt ekstra oppmerksomhet, og personlig synes jeg det er denne slags oppdrag som gjør gardisttilværelsen til et minne for livet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s