NMT dag 1!

DIREKTE FRA OSLO SPEKTRUM

Tekst: Gardist Maren Grinden, klarinettist i hovedkorpset

Torsdag 10.05.12
Det er NMT-feber i Oslo, og det har det vært hele uka. Store, fargerike bannere flagger og frisker opp Karl Johans gate, på mandag ankom Sør-Koreas representanter Huseby leir og vi i 3. Gardekompani har jobbet intenst den siste uka for å få siste finish på drillen før helgens store begivenhet. På onsdag prøvde vi ut de første vendingene på gulvet i Spektrum og at alle de stolene rundt oss skulle fylles opp av publikum, var overveldende, men også litt skummelt. Norsk militær tattoo teller drøyt 800 mann i år, blant dem er vi 128 fra Hans Majestet Kongens Garde.

Vi dro ned til Oslo Spektrum på torsdag som var dagen for generalprøve. For å sitere en ironisk major Nilsen: «nå er jeg skikkelig stressa, det er bare 10 timer til vi skal på!» Flere timer gikk med til gjennomgang og øving på finalenummer med alle deltakere på scena. Klemt mellom korps fra Tsjekkia på den ene siden og The United States Army Band på andre sida, var det en ny og artig opplevelse. Etter flere innmarsjer og utmarsjer, spilling av marsjer og fellesnumre, ble resterende tid fram til show-start brukt til pus og press.

Undertegnede satt i salen under hele generalprøven. Jeg fikk muligheten til å se et spektakulært show som mange kan glede seg til. Alt fra brennende trommestikker til fekting og halsbrekkende stunt med våpenet M-1 Garand, imponerte stort og jubelen og trampeklapp satt løst rundt meg. Det ble selvfølgelig et ekstra stikk av stolthet i gardehjertet da Hans Majestet Kongens Gardes 3. Gardekompani entret scenen. Stemningen var magisk og adrenalinet bruste i blodet.

Generalprøven på årets NMT ble en suksess. Med drøyt 3000 publikummere i salen var dette en vellykket oppvarming til helgas kommende forestillinger.

Vi i kp. 3 gleder oss til å glede deg. God NMT!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s