Full dag i Skien

Vi i Hovedkorpset i musikktroppen ble invitert til å holde en konsert i Skien sist søndag, i anledningen Grenland International Brass Festival 2012, hvor flere dyktige brassband spilte i Ibsenhuset, samt kirkekonserter, slik som vi også gjorde, som en salgs avslutning på en meget musikalsk helg. Vi i KP3/tredje kompani har derimot mer enn flotte konserter å by på; vi er jo nå tross alt i drillsesongen og vil bruke enn hver anledning til å vise fram årets drillprogram! Så det ble altså en fullspekket dag, med hele tredje gardekompani på plass, med både drilloppvisning og konsert.

Avreisen gikk som vanlig fra Huseby på formiddagen, og to korte timer etter var vi fremme ved Skien kirke, hvor materiell til konserten ble lastet ut. Deretter fikk vi fylt magene med varm mat og brus hos det lokale idrettslaget, og så bar det rett til Pors stadion hvor vi skulle vise frem drillprogrammet vårt, som en slags oppvarming til hovedattraksjonen der den ettermiddagen; andredivisjonskampen mellom Pors Grenland og Odd Grenland. Sola skinte, ikke en sky i sikte og tribunen på stadionet, samt gressplenene rundt banen, var tettpakket med tilskuere av en hver sort.

Inn kommer Garden, og gjennomfører drillprogrammet slik som det skal være, selv på nytt, ukjent underlag – kunstgress. Korpset blåser og slår, tramper og går; drilltroppen vender og vrir på geværet, og imponerer støtt som stadig med nok et vellykket kast, og et veldig presist skudd, som avslutning på sin stilledel. Undertegnede, som denne gangen måtte se oppvisningen fra tribunen, kan med sikkerhet si at stemningen der var god, og publikum var imponert, så hva mer kan man be om?

Her er det da verdt å nevne at vinneren av fotballkampen ble Odd Grenland, som vant 2-0 over Pors. Gratulerer fra undertegnede, bare merk at mine meninger ikke reflekterer Forsvaret eller Gardens, som stiller seg nøytral i denne saken.

Drilloppvisningen var ferdig, og neste punkt på agendaen var da kirkekonserten i den storslåtte Skien kirke. Her måtte vi i Hovedkorpset si farvel og god kveld til Signalkorpset og Drilltroppen, med unntak av de som ville høre på konserten. Selv synes jeg at det var veldig hyggelig at såpass mange ble igjen for å høre på!

Konserten gikk sin gang med flotte innslag fra Grenland Brass, koret Canto Ammonia og oss. Vi både sang og spilte den mest passende musikken for anledningen; en god blanding og salig, verdig musikk og innslag fra storslagne operaer med kraftige lydbilder. Vi hadde også fremragende solister på trompet, flygelhorn, sang, og ikke minst vår gjesteartist Robert Robertson på sekkepipe.

Så bar veien oss hjem igjen til Huseby, hvor vi kom noe sent i seng, men med blikket fast festet på de kommende ukene, for nå begynner klargjøringen til Norsk Militærtattoo! Vi sees i Oslo Spektrum 11., 12. og 13. mai!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s