Lillehammerreveljen 2012

Lørdag den 21. april var det et heller særskilt arrangement i Håkons Hall i Lillehammer, nemlig Lillehammerreveljen. Dersom ikke det navnet ringer i særlig mange bjeller (jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke kunne spesielt mye om arrangementet før jeg kom dit), er det kort fortalt en slags mini-tattoo – en oppvisning av musikk og drill.

Fanfarekorpset åpnet kalaset med en fanfare, før en lokal jentegjeng overtok. De kunne stille med et drillinnslag akkompagnert av et OL-potpurri, etterfulgt av en hyllest til Lady Gaga. Det viste seg at man får et par muligheter med drillstaver man ikke har med en Garand, nærmere bestemt det å sjonglere med tre stykker samtidig, spinne dem rundt halsen, og sprette dem til hverandre.

Etter denne oppvisningen av grasiøsitet og ungdommelig iver,  kom et mer tradisjonelt innslag av Lillehammers Guttekorps. Vi snakker her om ‘guttekorps’ i ordets videste forstand, skjønt deltagerne var unge til sinns! I hvite uniformer og med tambur i front ble det drill, spill og sang, dette lokale ikonet var tydelig populære hos publikum, og de ble applauderte ut.

På dette tidspunktet inntok The Royal Danish Navy Band (det Kongelige Danske Marinekorps, for de som foretrekker norsk) scenen. Vi rakk å se litt av innslaget og uniformene – som forøvrig kan minne svakt om den båret av en viss and – før det var på tide å trekke backstage for HMKG. Det var snart vår tur…

Selve drillen gikk ganske bra for vår del, selv om underlaget var glattere enn vanlig. Heldigvis hadde vi fått øvd en god del i hallen på forhånd, så det kom ikke som noen stor overraskelse.

Her kan du faktisk se hele Oladrillen fra Håkons Hall:

http://www.youtube.com/watch?v=T_A7q4AExYQ

Et nytt og artig moment for kvelden var muligheten for filming ovenfra, takket være kabelbroene oppe i taket. Det ga mye nyttig erfaring, og vil være nyttig for fremtidig øving.

 Stay tuned for mer moro fra Hans Majestet Kongens Garde!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s