Årets første vaktparade

Torsdag 19. april kom med grå og regntunge skyer over Huseby leir, men dette satte ikke en stopper for årets aller første vaktparade. Selv om undertegnede den siste uka nærmest hadde ført statistikk, samt analysert vær og værmeldinger så det ikke ut som vi skulle ha hellet med oss denne dagen.

Musikktroppen klar til sin første vaktparade!
Musikktroppen klar til sin første vaktparade!

Etter en full drillgjennomføring i plasthall og en musikkøvelse for musikktroppen sin del var det puss og press fram til avreise klokka 12. Det var en spent gjeng som dro fra Huseby leir og satte kursen mot Akershus festning. Musikktroppen dro avsted før drilltroppen, de ville vi ikke få se noe til før vi ankom Slottsplassen. I mellomtiden så det ut til at vi hadde fått værgudene på vår side også. Det skal litt til for å avlyse en vaktparade, men det kan jo selvfølgelig skje.

Fremad marsj! – og årets første vaktparade med musikktroppen i front og påtroppende vaktstyrke like bak forlot Akershus festning med stil. Gjennom porten og mot kirkegata. Det var stort å vise seg for publikum på denne måten utenfor leir, mange fulgte på og det var god stemning i Oslos gater. Vi spilte den ene marsjen etter den andre og da vi svingte inn på Karl Johans gate bruste blodet i årene. Det er dette som gjør all jobbinga verdt det. Vi får lønn for strevet.

På vei opp Karl Johan..
På vei opp Karl Johan..

Over Eger-torget og forbi Universitetsplassen før den siste etappen; opp Slottsbakken. Vi kunne skimte i øyekroken at det var mange som hadde fått med seg dette i dag. Kanskje på grunn av Østlandssendingens innslag på radio P1 tidligere på dagen, eller kanskje bare fordi hele arrangementet hadde gått på folkemunne. Etter turn og vending, holdt og hvil overværte vi vaktombyttet før en rask omorganisering i egne roder og rekker.

Så gikk vi drill på slottsplassen. Musikktroppen, og drilltroppen som hadde rundet hjørnet og kommet seg på plass. Med et nytt underlag, nye omstendigheter, ny lyd (både musikalsk og på bakken) og svak helling i oppoverbakke fikk nok mange av oss en ”aha-opplevelse”, men det var denne ene muligheten vi hadde, og vi grep den med stolthet. Det var et stort øyeblikk som mange vil huske i lang tid fremover.

Kp3 ferdig med sin første drill på Slottsplassen.
Kp3 ferdig med sin første drill på Slottsplassen.

Dermed har vi sparket i gang årets drillsesong! Vi gleder oss masse og håper du gjør det også.

Vi sees!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s