Konsert i Drammens teater

Den 22. februar lastet hovedkorps nok en gang instrumenter og parade inn på buss, og satte kursen mot Drammen. Konserten ble avholdt i flotte Drammens Teater, med en hovedsal som kan ta pusten fra de fleste. Hovedsalen er nemlig bygd i attenhundretallsstil med blant annet mange ornamenter i «gull», englemalerier og ei praktfull lysekrone.

Salen i Drammen Teater

Første del av konserten var klassisk preget med Wilhelm Tell-overtyren, Østerdalsrapsodi av mannen bak Valdresmarsj, og soloinnslag av gardist Nordberg på fløyte, for å nevne noen.
Andre avdeling var det mere show inspirert, noe som også var synlig på publikum. Her spilte vi blant annet kjenningslåta til nrk-programmet «Ukeslutt», Chump Change, Halling av Edvard Grieg, og trompetistene framførte The Green Hornet stående oppe i logene i salen. Griegs Halling skal brukes i ola-drillen som forflytning, og presenteres for første gang i sin helhet i Drammenshallen 29. mars.

Gardist Rylandsholm gjør seg klar til konsert

Vi hadde også premiere på ett stykke av Gordon Goodwin, Sing Sang Sung, som har blitt arrangert spesielt til gardemusikken 2012 av Reid Gilje. Denne låta er ei av de vi planlegger å ha med på cden vi skal spille inn i år.
Konserten ble avsluttet i skikkelig gardestil med Gammel Jægermarsj. Når siste tone døde ut kunne man hørt en knappenål falle. Publikum var helt dønn stille før det brøt ut i applaus som førte til at Major Eldar Nilsen måtte inn på scenen og bukke flere ganger. Vel gjennomført oppdrag.

Orden bak scenen..

 

Foto: Grinden
Tekst: Sætherbø

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s