Kirkeparade i Oslo Domkirke 13. desember

HMKG på plass i Domkirken

Den 13. desember var det duket for den årlige kirkeparaden i Oslos praktfulle domkirke. Vi musikkgardister var på plass allerede to og en halv time før det hele skulle settes igang, og hadde dermed utrolig god tid til å gjøre de små tingene vi musikere må gjøre før en konsert. Tradisjonelt tidligere har hovedkorpset spilt diverse julesanger, men i år ville Musikkmajor Eldar Nilsen prøve seg på noe nytt. Så deler av hovedkorpset endte opp med å spille SCTI Polycarpi; fire hundre år gammel musikk av H.I.F. Biber. Dette stykket klang godt i kirka, og solister her var hele trompetrekka(Hjort, Haldorsen, Hansen, Helland, Bache, Tjernslien, Hodnefjell og Røsland(signalkorps)), som for anledningen spilte på aidatrompeter.

Grinden, Myrann og Widding (klarinett, klarinett, trombone)

Som preludium spilte hovedkorpset Intermezzo fra Cavalleria Rusticana av Mascagni. I løpet av den tradisjonelle kirkeseremonien spilte signalkorpset, med brassbandbesetning, en stemningsskapende versjon av Amazing Grace, som virkelig fylte hele kirkeskipet. Andreas Sæle(altsaxofon) leverte en aldeles nydelig versjon av Adams Julsång, bedre kjent som O’ helga natt, av Adolphe Adams akkompagnert av hovedkorpset. Og under mandagens parade var det Vangen-Lønne og Hovland som fikk æren av å spille fanen og deretter kongen inn til gudstjeneste. Det kommer de nok aldri til å glemme.

Syverud og Widding klar til kirkeparade

Jeg har, som mange andre i musikktroppen, aldri vært inne i Oslo Domkirke før. Bare det var en opplevelse i seg selv, for domkirka er virkelig praktfull. I tillegg fikk jeg frysninger på ryggen når fanevakten og hans «følgesmenn» kom inn i sakte marsj. Det er noe jeg tidligere bare har sett på tv. Hans Majestet Kong Harald og Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon fikk vi også ett glimt av, selv om vi egentlig skulle ha festet blikk på utmarsjen… Det er fortsatt ganske uvirkelig at vi er en del av HMKG og får være med på noe som dette.

Gardister på parade

En kommentar om “Kirkeparade i Oslo Domkirke 13. desember

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s