Full Dress Rehearsal

Tekst: Gardst Einar Marius Hjellestad Martinsen, drilltroppen

Gardist Hanne Heen og korporal Anne Gro Huseby med noen av de italienske aktørene

Det var heldigvis sen frokost på hotellet i dag. De fleste av oss gardister var nok slitne etter en svært lang dag i går, men det var også knyttet stor spenning til dagen i dag. Det var klart for generalprøve, og ryktene ville ha det til at det skulle være publikum tilstede. Musikktroppen hadde endelig fått instrumentene sine, og det var klart for å begynne å drille på skikkelig vis.

Jørgen Olsen Finvik med katedralen i bakgrunn

Avreise fra hotellet var i dag satt til 09.45, så det var god tid til å spitte, stryke, pusse og få i seg næring til en ny dag. Det har vært problemer for mange å venne seg til den nye maten, og spesielt siden det ikke er noe særlig med brød til frokost. Uvant for nordmenn, men også litt av sjarmen med det å være på reise. Etter en rolig start på dagen bar det videre med retning ”Den røde plass”. For musikktropp bar det rett til instrumentuttak, mens drill skulle finne våpnene sine. Første del av treninga var finaletrening, noe som innebar mye venting, og relativt lite trening i forhold til det vi er vant til. Det er likevel nyttig, siden dette er nytt for oss og dermed ting vi må ta på sparket. Dessuten er det god tid til å bli kjent med de andre aktørene. Under ventetida er det for eksempel populært for drilltropp og slå av en prat med både russere og drillerne fra Jordan. Det ble også tid til utveksling av ulike håndgrep. I tillegg er det god tid til å beundre arkitekturkunsten i byen. Store bygninger belagt med gull og flotte farger finnes overalt.

Gardister og noen av de russiske soldatene

Etter finaletreninga gikk vi tilbake til hvileområdet, og der var det bare å sette i gang med utlevering av diverse materiell som var ankommet Moskva. For mange ble det et hjertelig gjensyn med arbeidsuniformen M-04. Vi trengte ikke lenger å trene i permuniformen M-70. Også paradeuniformen var på plass, og denne måtte selvsagt være i henhold til kveldens generalprøve (Full Dress Rehearsal). Det betydde stryking, spitting og pussing. Dessverre var det svært få stikkontakter, så det ble mye stress for at alle skulle få gjort sitt. Senere på dagen gikk strømmen også, så man kan si at det er litt uvante forhold med tanke på strykerommet på Huseby leir. Når man var ferdig med paraden, var det fritt frem for å utforske Moskva. Etter en stund blir man vant med alle blikkene, men det er fortsatt litt spesielt å være et ettertraktet fotoobjekt for energiske turister.

Drilltrening på "Den røde plass"

Senere på dagen var det klart for en ny full gjennomføring av tattoo-programmet, og vi gjennomførte en god drill. Det gjenstod bare litt fritid og en middag før vi igjen stod klar til innmarsj, men denne gangen i full parade. Det var blitt mørkt i Moskva, og de elleville lysshowene som finnes på de fleste bygninger var på sitt beste da vi satte avgårde ut på arenaen. Det var så godt som fullt på tribunene, og publikum hadde god stemning fra start av. Spesielt eksploderte arenaen etter trommestuntet, som denne gangen har lagt inn felles russisk ”Kalinka-sang” som et publikumsfrieri. Det var et vanvittig adrenalinsjokk å være ute på arenaen foran så mange mennesker, og spesielt når vi blir tatt så godt imot. Publikum likte det, og de viste det også ved flere anledninger. Etter drillen var det klart for finale, som egentlig bare innebærer å stå i ro, og ta seg best mulig ut.

Uten mat og drikke, duger helten ikke!

Det var ikke tid til noe tidstap etter at generalprøven var ferdig, selv om de fleste var ganske langt oppe etter å smakt litt på «tattoo-rusen». Etter å ha levert inn våpen bar det nok en gang ned til hvileområdet, og på veien ned skjedde det en liten spesiell episode: Vi ble gående på to rekker blant publikum som hadde vært tilstede, og plutselig så vi at de stoppet og klappet for oss mens vi gikk forbi. Selv fikk jeg gåsehud, og jeg tviler på at jeg var den eneste. En liten smak av ”popstjernelivet”, akkurat slik vi drømte om da vi stod og lærte oss vendinger under aspirantperioden.

Med lyssetting blir katedralen enda flottere!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s