Momarkedet i Mysen: Konsert og årets siste Oladrill

Tekst: Gardist Eskil Immanuel Jessen, drilltropp

Løytnant Sverre Caspersen styrte korpset med taktfast hånd på sin egen hjemmebane. Foto: Gardist Simon Appelblad, drilltropp

Årets siste Oladrill stod for tur. Jeg satt på drillkuben (kaserna) med kjente og kjære lukter og lyder drivende rundt meg. Lyden av dampende strykejern, bomullspads under rennende vann og selvfølgelig Radio-Østerud på kubegang. (Drillgardist Østerud setter på party ELLER metall tunes)

Vår siste Oladrill noensinne! Nostalgien var og er et faktum. I stunden snakkes og reflekteres det rundt drillen. Vil dette bli en milepæl i våre liv? Absolutt, denne drillen markerer virkelig starten på slutten av vår tjeneste i HMKG’s 3. Gardekompani. Og hvilket år det har vært! Under forberedelsene kommer Sersjant Geber og Ub-Korporal Ekrem innom kuben. De vil informere om at pakking av paradevåpen til Russland ville finne sted direkte etter dagens oppdrag. Mønstringen av materiellet vårt skjer umiddelbart etter retur Russland.

På bussturen mot Mysen tok Lt. Tøge ordet, og med et glis ba han oss om å nyte den siste oppdragsturen med gardebussen, og «nærheten som hører med”. Resten av turen gikk som vanlig med til lesing, musikk, Gameboy og film.

Drilltroppen slapper av i bussen, mens Musikktroppen har lydprøve. Foto: Gardist Anette Ask, musikktropp

Da vi endelig kom frem, skulle Musikktroppen forberede konserten med lydprøve med Lt. Caspersen i spissen, mens vi i Drilltroppen ventet på bussen med mer film. Etter å ha inntatt et godt måltid, var det klart for Musikktroppens konsert. Det var mange som møtte opp på plassen foran scenen, noe som åpenbart gav ekstra motivasjon til å ta i litt ekstra! Etter konserten kom endelig det alle hadde ventet på: Årets siste Oladrill, og spenningen stiger.. Vi fikk opplyst at underlaget var litt vrient, at banen ikke var i nærheten av vater, og selvfølgelig at den ikke var ordentlig firkantet. Dette er generelt sett en stor utfordring for innretningen, men utfordringen tok vi alle.

Under drillen fant jeg litt overskudd til å tenke, da jeg hadde et øyeblikk stående i ro; Korporal Skjelbreds hysteriske pust etter å ha gått Norrlandsfärger, Musikktroppens fengende og kraftige Arnhem, midtpartiets kastere, mottakere og Jensens solodrill. Alt dette så jeg nå for siste gang.

Musikktroppen høstet stor applaus for sin innsats på scenen. Foto: Gardist Simon Appelblad, drilltropp

Det ristet i bakken når troppene gikk sine adskilte og felles deler. Etter drillen fikk vi som normalt, tilbakemelding fra befal. Lt. Tøge kunne meddele at det var en god siste Oladrill, som erfaringsvis har vist seg å være vanskelig.

Vi er fornøyde, to Oladriller på to dager. Begge med god trykk og god stemning! En norsk avslutning vi absolutt kan kalle «innenfor». Vel hjemme pakker vi våpen, instrumenter og alt som skal med til Russland. Det første som skjer i morgen er nemlig pakkingen til Russland. Nå er det ultimate høydepunktet rett rundt hjørnet!

En kommentar om “Momarkedet i Mysen: Konsert og årets siste Oladrill

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s