Vaktparader

Musikktroppen på Slottsplassen

Tekst og foto: Gardist Daniel Gullerud, klarinettist i hovedkorpset

Sommeren går mot slutten, og det samme gjelder sesongen for vaktparader for 3. gardekompani. For oss gardister er dette veldig spesielt. Vaktparadene kommer igjen neste sommer, men da med noen andre enn oss i ”kontingent 1010” (oktober ’10). Det er derfor veldig viktig for alle, at det blir en verdig avslutning på ”vår” paradesesong, og vår tid som Musikk- og Drillgardister.

Forrige uke var det planlagt tre vaktparader, hvor det skulle være drilloppvisning på onsdag og fredag, mens vi i Musikktroppen måtte klare oss uten Drilltroppen på torsdagen. Da var det konsert på Slottsplassen som gjaldt. Dessverre ble vaktparaden på onsdag avlyst, da været gikk imot oss. Heldigvis snudde den dårlige trenden, og de to gjenstående vaktparadene ble gjennomført med strålende vær.

Uka hadde en nervøs start for oss i Kp 3. På ukeseddelen stod det nemlig oppført en litt uvanlig tirsdag, og de fleste fikk en liten støkk da de leste : Tirsdag – ”Øvelse Mestring”. På et blunk begynte vi å spekulere på hva dette kunne være, mens andre var for opptatt med å grue seg.

Mandagen gikk da til litt av den vanlige treningen, og samtidig litt til forberedelse til dagen etter.

Våpen ble låst ut, og noen gjorde også egne forberedelser på kuben om kvelden. Tirsdagen kom, og kompaniet sto oppstilt i leirvakta, og i front står KTV (kompanitillitsvalgt), gardist Moen. Han forklarte da at mestringsøvelsen var et påfunn for å dekke over en lenge planlagt velferdsdag. Dette kom ikke som et kjempesjokk på de fleste, men det var deilig at den lille usikkerheten forsvant med jubelen alle brøt ut i. Med denne dagen i kroppen, var vi alle klare for ukens parader.

På torsdag var det som nevnt vaktparade med konsert på Slottsplassen, og med Major Eldar Nilsen på ferie, så var det signalkorpsets dirigent, Løytnant Sverre Caspersen som skulle styre konserten. Med kjent stoff på programmet gikk det hele veldig bra, og med masse folk på Slottsplassen ble det hele en minnerik opplevelse. Resten av dagen gikk til litt trening på tattoodrillen som skal brukes i Russland, og på forberedelser for nytt oppdrag på fredag.

Drillen på fredag var veldig spesiell. Det var nemlig Fenrik Stian Veie sin siste opptreden som nestkommanderende i Drilltroppen, og alle var med på tanken om at dette skulle være en verdig avslutning på hans tid i 3. Gardekompani. Vi gjorde alle vårt ved å gjøre det beste vi kunne, og i trommestuntet ble også lyredelen dedisert til fenriken. Fenrik Veie skal begynne på Politihøgskolen, og da falt det naturlig for slagverkerne å bytte ut den vanlige lyredelen med melodien fra filmene om Politiskolen. Vi ønsker alle Fenrik Veie lykke til videre!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s