Dagen da ting nesten gikk galt!

Tekst: Gardist Thor Erik Frivoll, drilltropp

Foto: Gardist Henrik Fagerli Larsen, drilltropp

Stemningen før første oppdrag etter sommerpermisjonen var svært god, etter en del gode tilbakemeldinger etter treninger tidligere i uken. Vi var dermed klare for å vise Rendalen i Hedmark hva vi var gode for! Normalt reiser vi sammen med Musikktroppen, men til en forandring reiste de før oss for å spille konsert.

Konserten ble fremført på løpebanen på Åkrestrømmen stadion, der også drilloppvisningen skulle vises frem senere på dagen. Vi fikk rapporter fra Musikktroppen om at det virket som at hele Rendalen hadde møtt opp til konsert. I stekende varme ble enhver musikkgardist litt mer solbrente enn det de var da de ankom. Mens gardistene midt i korpset fikk en jevn fordeling av solstråler i ansiktet, fikk de på siden, kun farge på…ja, den ene siden.

Røde og flotte, leverte korpset en flott konsert for det oppmøtte publikummet. Stykker som den fengende ”Wedding Dance” av Jacque Press, og tradisjonelle stykker som ”Bojarenes Inntogsmarsj” av Johan Halvorsen, ble fremført til stor begeistring fra publikum. Spesielt konferansieren var svært berørt av at Gardemusikken i det hele tatt hadde tatt turen til Rendalen, og slet med å finne ord. Det er slike stunder vi som gardister elsker å oppleve.

Foto: Gardist Henrik Fagerli Larsen, drilltropp

Avreisen for Drilltroppen var satt til 10.30, og som god rutine var vi ferdig opplastet på buss lenge før avreise. Heldige som vi var, hadde vi denne gangen klart å lure til oss en buss med TV-skjermer. Stemningen steg videre da vi satt på filmen ”Jackass 3”. Etter ca. tre timer med busskjøring, skjedde det noe som skulle sette ting i litt mer perspektiv enn det vi hadde sett for oss før turen. Bussen vår traff en hump, kjørte ned i grøften, så hoppet den bokstavelig talt over en innkjørsel og videre ned i en grøft. Bussen traff så to trær og smalt inn i et veiskilt.

Bussen var nesten veltet og det var dermed umulig å åpne dørene. Heldigvis kom alle sammen uskadet fra sammenstøtet med veikanten.  Etter at alle trygt hadde kommet seg igjennom den totalt smadrede frontruten, lastet vi opp på Musikktroppens buss, og dro videre for å gjennomføre oppdraget. Først fikk vi servert et bedre måltid, bestående av Rendalshakk, før drillen på den nyklippede fotballbanen sto for tur.

Jeg må si meg mektig imponert over guttene, som til tross for en såpass alvorlig ulykke tidligere på dagen, klarte å gjennomføre en drill av meget høyt nivå. Det står det veldig stor respekt av. Man skal selvfølgelig ikke glemme Musikktroppens solide jobb under drillen. Etter utmarsjen, var det en gjennomsvett gjeng som endelig fikk tatt en pust i bakken, og fikk tilsatt etterlengtet væske.

Foto: Gardist Henrik Fagerli Larsen, drilltropp

Musikktroppen dro rett hjem til Oslo, mens bussen vår åpenbart ikke var av kjørbar stand etter ulykken. Vi i drilltroppen måtte dermed vente et par timer på at det kom en ny buss fra Huseby leir. Til tross for ventingen, var stemningen meget bra da vi fikk servert kake, brus og annet snacks av arrangøren.

Ankomsten i leir klokken 22.00 var svært kjærkommen for de aller fleste av oss, etter nok et oppdrag med både kjente og nye opplevelser. Lærdommen av disse opplevelsene får vi kanskje bruk for senere i livet. Det gikk tross alt bare nesten galt.

 

En kommentar om “Dagen da ting nesten gikk galt!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s