Nord-Norge, dag 8: Siste oppdrag i Indre Troms

Tekst: Gardist Eskil Immanuel Jessen, drilltropp

Drilltroppen på tur. Foto: Gardist Thor Erik Frivoll, drilltropp

Som vanlig startet dagen tidlig. Klokken 0600 spratt kompaniet opp av sengene sine, og rett etter dette stakk fenrik Veie hodet inn for å sjekke at alle var oppe. På det tidspunktet sto vi på rommet og barberte oss, én pusset tennene og to stykker strakk sengene sine. Etter å ha sørget for romorden, talte vi oss inn på bussen før bussen kjørte til frokost i messa. Denne leiren er nemlig ganske så mye større enn det vi er vant med, så med flere kilometers avstand, er vi avhengig av buss. Vi hadde med oss våpen og musikktroppen instrumenter for drilltrening direkte etter frokost. Gode og mette stilte vi opp, og begynte individuell oppvarming. Varme og klare for trening, sto vi klare på 1. VIP (startformasjonen på drilloppvisningen), og befalet ankom og tok avmelding.

Korporal Thorbjørn Råen er fornøyd med turen. Foto: Gardist Thor Erik Frivoll, drilltropp

Fellestreningen foreløp uten videre komplikasjoner, kan jo ikke fortelle hvordan vi trener heller da, yrkeshemmelighet vet du! Hehe! Videre var det tid for musikkøvelse for musikktroppen i kinosalen i Istindsportalen, detaljetrening for drill.

Da treningstiden for drill begynte å renne ut, stilte vi på dobbel halvsirkel, og fikk litt kort informasjon av løytnanten, før Fenrik Veie hadde noe han ville ta. Hårklipp; troppen har skeiet litt ut med tanke på hårklipp, da spesielt med tanke på lengde på lugg. Dette skulle være ordnet til lunsj var meldingen vi fikk. Vi kvitterte selvfølgelig med et samstemt «mottatt», og lastet opp på bussen igjen for retur til kasernen. På kasernen rådet det god stemning, og alle synes det var moro å se de litt lengre luggene forsvinne for de nådeløse hårklipperne. De få centimeterne i lengden utgjør stor forskjell på en gardists fremtreden. Videre har vi tid til disposisjon, og pakking før avreise til lunsj, som i dag skal være på Heggelia. På samme tid pakker musikktroppen sammen etter musikkøvelsen, og møter oss i drilltroppen på Heggelia.

Musikk egendel. Foto: Gardist Daniel Norum, muikktropp

Etter lunsj var det mentale forberedelser til oppdraget som sto på planen. Og en av våre kjære bussjåfører, Åge, foreslo en snartur til en nærliggende fjellandsby, noe vi gardister fant meget hyggelig. Bussturen tok omkring 30 minutter, og med utsikt over Bardufoss renset gardister kropp og sinn i den rene fjelluften. Det ble også tatt mange underholdende og minnerike bilder før det bar hjemover. Tilbake på kasernen ventet puss og press, før et overraskende og gledelig tacoparty ventet oss i messen. Taco, på en onsdag, er magisk. Og i tillegg viste det seg å være dessert. Ekstase!

Når middagen var vel etablert i magesekken, skiftet vi til paradeuniform, før vi  nok en gang lastet opp på bussen. Bussjåfør-Åge underholdt oss frem til befalet kom, med å pumpe opp volumet på musikken i bussen, hvorpå flere lot seg rive med i sittende dans. Videre stemte han i en liten sang som inneholdt flere ”halleluja” enn andre ord til sammen; God stemning!

Utmarsj etter Oladrillen. Foto: Gardist Daniel Norum, musikktropp

Dagens drill skulle forekomme ute, på en asfaltplass utenfor Bardufoss senter. Til tross for litt regn var vi ved godt mot, og det var møtt opp en del folk for å se. Samtlige skrudde på maskinmodus, og gav alt ute på plassen. Samtidigheten, trykket og innretningen var på stell, så vi følte det gikk veldig bra. Litt glatte våpen var å spore, så det ble ikke noe midtparti, men vi kan tross alt ikke styre været, så vi sa oss fornøyde og satte nesa mot kaserna for siste gang for dagen.

I skrivende stund er det rolig på kaserna, det pakkes, dusjes og trenes. Folk slapper av, stryker uniformer og passer på at skoene er klare for morgendagen. I morgen er det Finnmark og Kirkenes som står for tur. Hans Majestet Kongens 3. Gardekompani er ved godt mot, og klar til å briljere i Finnmark!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s