Nord-Norge, dag 7: Konsert og drilloppvisning for store og små i Finnsnes

Tekst: Gardist Audun Lillemark Åse, hornblåser i signalkorpset

Oppmarsj til torget. Foto: Gardist Endre Hjelseng, drilltropp

Vi spratt opp av sengene våre klokken 0600 i dag tidlig. I dag bar det nemlig avsted til Finnsnes. Der skulle vi ha en konsert nesten identisk med den vi hadde i Tromsø, etterfulgt av en drilloppvisning på rutebilstasjonen. Vi fikk i oss frokost, og lastet opp på buss. Allerede klokken ni var det 19 grader ute, og det så ut til å bli enda varmere etter hvert.

Etter en busstur igjennom den vakre naturen kunne vi skimte Finnsnes i horisonten. Byen var pent plassert i bunnen av mektige fjell rett ved havet. Finnsnes ligger for ordens skyld i Lenvik kommune i Troms.

I begynnelsen virket det ikke som om det var så mye folk som bodde der, men vi fant fort ut hvor de var. Da vi kjørte igjennom byen så vi at de hadde samlet seg på det lille torget midt i byen. Der de sto store og små og ventet på oss. Vi lastet ut av bussen, og gjorde oss klare for en kort oppmarsj til torget. Da tiden var inne, felte fenrik Paulsen stokken, og 3. Gardekompani var i marsj.

Musikkmajor Nilsen og Gardesjef Ob. Lt. Søbstad på torget i Finnsnes. Foto: Gardist Endre Hjelseng, drilltropp

Ved torget ble vi tatt imot av en mengde applauderende mennesker. Vi gjennomførte de fleste «utenatstykkene» vi i Musikktroppen har, under ledelse av løytnant Sverre Caspersen. Det var stykker som ”Kronprins Olavs Honnørmarsj”, ”Sigøynerkor”, den nykomponerte ”Nu jävlar” og ”Norrlandsfärger”. Etter at den første delen av konserten var over, var det storbandet sin tur til å entre torget. Publikum var nå i storhumør og nynnet med på låtene. Storbandet gjorde en glimrende konsert. «Kanskje den beste vi har gjort», sa Gardist Negassi. «Det er så tøft å spille de lave tonene!», kommenterte Gardist Rosenlund.

Gardist Gunnar Navestad er klar for drill. Foto: Gardist Endre Hjelseng, drilltropp

Som siste punkt på programmet i Finnsnes, gjorde vi oss klare for drilloppvisningen. Det var nå 22 varmegrader og strålende sol. Varmt for en gardist i paradeuniform, men alt er bedre enn regn! Fornøyde med været, felte fenrik Paulsen stokken nok en gang. Vi marsjerte inn på parkeringsplassen på rutebilstasjonen, der gamle og unge i hopetall hadde møtt opp for å se drillen. Folk hadde til og med sikret seg skikkelig VIP-plasser, ved å ha gått ut på verandaer og hustak rundt plassen. Etter en svært god velkomst på alle måter av innbyggerne i Finnsnes, det gode været og stemningen, kunne vi ikke annet enn å si oss fornøyde med dagen.

Drilltroppen i full utfoldelse. Foto: Gardist Endre Hjelseng, drilltropp

Etter vi ble tredd av, fortsatte publikum å klappe for oss. Helt inn på bussen fulgte de oss med applausen. Barna imiterte marsjerende soldater, imens foreldrene iherdig prøvde å holde dem i ro. Slitne og svette etter en varm dag i Finnsnes, fikk vi resten av kvelden fri for å slappe av. Men fri er aldri helt fri for en gardist. Uniformen og instrumentet skal alltid være i tipp topp stand, så før velferdsoffiseren her oppe i Bardufoss arrangerte tur til kinoen, måtte selvfølgelig alt det obligatoriske fikses. Etter visningen av filmen ”Limitless”, bar det for mange rett i seng. Klare for en ny dag på Norgesturné!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s