Nord-Norge, dag 5: Danser med ulver

Korporal Halvard Olsen Gjestvang blir kysset av ulv. Foto: Gardist Ask

Tekst: Gardist Anette Ask, fløytist i hovedkorpset

Etter lange dager med oppdrag var det tid for oss gardister å komme oss litt unna den vanlige tjenesten med drilloppvisninger, konserter og oppmarsjer. Dagen begynte rett og slett med ”fri revelje”. Vi fikk sove helt frem til klokken ni, noe som er luksus for en gardist. Uthvilte og ikledd sivile klær, tok vi bussen til messa for å innta brunsj. Ikke frokost, ikke lunsj, men noe midt i mellom. Etter en god brunsj, lastet vi inn på buss igjen for nok en busstur. Turen gikk denne gangen til Polar Zoo i Salangsdalen. Det var nemlig tid for velferdstur.

Gardistene Gausel (t.v), Arnesen og Gaard er klare for å kikke på dyrene i Polar Zoo. Foto: Gardist Ask

Polar Zoo er den nordligste dyreparken i verden, og viser dyr som ulver, bjørn og gaupe. Det er dyr de fleste ikke har møtt før, så idet vi ankom ble vi inndelt i grupper på 25 personer. Vi skulle nemlig få møte ulvene, inne i innhegningen. Mens de første gruppene ble ført inn i innhegningen, gikk vi andre rundt og hilste på de andre dyrene. Store brunbjørner er det ikke hver dag man møter. Særlig ikke med få centimeters avstand, bare avskilt av et gjerde.

Gardister hilser på brunbjørnen i parken. Foto: Gardist Ask

Før vi visste ord av det, var det tid for den tredje gruppen å entre innhegningen. Etter en leksjon i hvordan man skulle oppføre seg rundt ulvene, var det vår tur. Innenfor gjerdet satt vi oss ned i gresset, og ventet på at ulvene skulle hilse på oss. En etter en fikk vi hvert vårt ulvekyss. De ålet seg rundt oss, og ville kose med oss. Noen så ut til å ha mer teken på ulvene enn andre, da de la seg ned og nærmest inviterte til å bli klappet på magen. Etter at alle hadde blitt litt kjent med ulvene, ble vi ført videre inn i ulvenes område.

Etter en mindre gåtur, kom vi til en liten topp og ulvene fulgte selvfølgelig med. Vi satt oss ned igjen, og ulvene begynte dermed med en liten krangel rett foran oss. Det var uten tvil en veldig spesiell opplevelse å høre knurring, og se hvordan ulvene oppførte seg i en sånn situasjon rett foran oss. Det føltes ikke truende på noen som helst måte, men rart var det likevel. Men en gang måtte moroa være over, og vi ble ført ut av innhegningen.

Grilling og kos i gresset utenfor Polar Zoo. Foto: Gardist Ask

Det var så klart for mer velferd. Velferdsoffiseren fra Bardufoss hadde tent opp grillene og satte i gang med grilling av pølser og hamburgere. Det er ikke hver dag man får nyte slik kos i tjenesten. Vi fikk alle brus, og slappet av på gresset utenfor parken. Det hele ble toppet med at vi fikk hver vår is, og et krus fra parken som souvernir.

Dagen var så over, og vi kjørte bussene tilbake til leiren igjen. I morgen skal vi vise oss frem for andre soldater her oppe i nord. På Rusta leir, på Gimlebanen på Skjold og ved Domus på Setermoen. Følg med videre på 3. gardekompani’s turné i Nord-Norge!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s